π | 3 | |||
dla x ∊ <2kπ, | + 2kπ>U< | π + 2kπ,4kπ> | ||
2 | 2 |
1 | ||
sinxcosx = | / * 2 | |
4 |
1 | ||
2sinxcosx = | ||
2 |
1 | ||
sin2x = | ||
2 |
π | ||
2x = | + 2kπ | |
6 |
π | ||
x = | + kπ | |
12 |
5 | ||
2x = | π + 2kπ | |
6 |
5 | ||
x = | π + kπ | |
12 |
π | 3 | |||
dla x ∊ ( | , | π) | ||
2 | 2 |
1 | ||
sinx(−cosx) = | / *(−2) | |
4 |
1 | ||
2sinxcosx = − | ||
2 |
1 | ||
sin2x = − | ||
2 |
7π | ||
2x = | + 2kπ | |
6 |
7π | ||
x = | + kπ | |
12 |
11 | ||
2x = | π + 2kπ | |
6 |
11 | ||
x = | π + kπ | |
12 |
π | ||
x = | + 2kπ | |
12 |
5 | ||
x = | π + 2kπ | |
12 |
7π | ||
x = | + 2kπ | |
12 |
11 | ||
x = | π + 2kπ | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |