Zdarzenia losowe
Ewa: A i B są zdarzeniami losowymi zawartymi w zbiorze Ω, takimi, że P(A)=0,8 i P(B)=0,4 sprawdź czy
zdarzenia A i B mogą się wytrącać.
Proszę o pomoc

w ogóle nie wiem jak się za to zabrać
1 gru 20:18
joco:
Zdarzenia A i B nazywamy wykluczającymi się jezeli nie mają części wspólnej
wtedy: P(A U B) = P(A) +P(B) = 0,8 +0,4 = 1,2 −−−sprzeczność
bo 0≤ P(A U B) ≤ 1 prawdopodobieństwo zdarzenia nie może być większe od 1
zatem muszą mieć część wspólną
więc nie mogą się wykluczać.
1 gru 20:37
Ewa: dziękuję
1 gru 22:19
Katrina: α i b sidzieła na trubie a upała b prapała szto astałasi na trubie.
9 gru 12:51
Katrina: Jak masz naimę
9 gru 12:52
Katrina: A− Ma nóżki, choć nie biega.
9 gru 12:55
Katrina: B−ma brzuszki, choć nie je.♥♥♥♥♥♡♡♡♡
9 gru 12:58
Ket:


♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥
9 gru 13:05
Ket:
9 gru 13:06