matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
krycha080:
Określ po jakim czasie pozostanie 20% pierwiastka promieniotwórczego, jeśli czas połowiczego rozpadu wynosi 2 dni.
14 kwi 08:52
YushokU:
m−masa początkowa
1
m*
2
=0,2m
2
1
1
x
=
2
5
log
0,25
0,2=x log
2
5=x
14 kwi 10:21