matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
e:
Oblicz pole prostokąta o bokach a = 8
5
9
*81
5
12
b = 8
−2
9
*81
−1
6
14 kwi 00:08
Qulka:
ab=6
14 kwi 00:11
Qulka:
a=2
5/3
•3
5/3
= 6
5/3
b=2
−2/3
•3
−2/3
= 6
−2/3
pole = ab = 6
5/3
•6
−2/3
=6
1
=6
14 kwi 00:20