statystyka
kamahall: Krzesimir w ciągu semestru otrzymał z matematyki mniej niż 10 ocen, wśród których nie było 6.
Średnia wynosi 4,625. Znajdź wszystkie możliwe zestawy ocen. Przyjmij, że nauczyciel nie
stawia ocen z plusem i minusem.
Zakoduj kolejno największą liczbę otrzymanych ocen bdb, db i dostatecznych.
policzyłem, że musi dostać 8 ocen i że suma ocen musi wynosić 37.
co powinienem zakodować?
13 kwi 22:53
Janek191:
Np.
5*5 + 3*4 + 0*3 = 37
6*5 + 1*4 + 1*3 = 37
7*5 + 1*2 = 37
13 kwi 22:59
Qulka: kod 731
13 kwi 23:07