Rozwiąż nierówność
Ojj: −3(x+1)(x−1)*x ≥ 0
Czy pierwiastki to
x= −1, x=1 , cos jeszcze? :c
13 kwi 22:45
Metis: x+1=0 v x−1=0 v x=0....
13 kwi 22:45
Ajtek:
Jeszcze 0

.
13 kwi 22:46
Ojj: to odpowiedź do wykresu x ∊(−
∞, −1 > u <0,1> ?
13 kwi 22:49
Metis:
13 kwi 22:52
PW: Pomieszanie pojęć? Rozwiązania nierówności to zazwyczaj przedziały, a nie pojedyncze
liczby. Pierwiastki wielomianu służą do narysowania przybliżonego przebiegu funkcji ("wężykiem
go") i na tej podstawie określenia rozwiązań.
13 kwi 22:54
Ajtek:
PW, tutaj zapewne chodziło o miejsca zerowe. A poplątanie pojęć swoją drogą.
Jak ze zdrowiem PW?
13 kwi 22:56
PW: Dziękuję, jeszcze parę miesięcy popatrzę, ale już nie za długo.
13 kwi 23:21