Narysuj wykres funkcji, rozwiąż graficznie, równania i nierówności.
qq: 1. Narysuj wykres funkcji i omów jej własności:
a) f(x)=3−x−3
2. Rozwiąż graficznie: 2{x+3}=−x
3. Rozwiąż równania i nierówności
a) (0,2)4x+3=5x+2
b) 3x2+4=81x
c) 52x−20*5x−125=0
d) 3x+2*93x−1≤27x+4
e) (0,5)2x+2x>1
13 kwi 21:25
5-latek:

zadanie nr 2
13 kwi 21:33
qq: Mógłbyś rozpisać jak to rozwiązałeś? Byłbym wdzięczny.
13 kwi 21:37
5-latek: To nic trudnego
| | 2 | |
PO prostu narysowałem na jednym wykresie wykres funkcji y= |
| (czerwony i wykres funkcji |
| | x+3 | |
y=−x (niebieski
13 kwi 22:05