a
Ajtek:

|BC|=6, |AD|=8, ∡|ABC|+∡|ADC|=180
o
Oblicz przekątne i pole.
Albo mnie zamuliło, albo coś jest nie tak z zadaniem.
13 kwi 20:31
Ajtek:
Dobra, już wiem
13 kwi 20:37
Ajtek:
Niech ktoś się jednak wypowie, nadal mam wątpliwości. "Nie widzę" tego deltoidu.
13 kwi 20:43
Ja:

AC z tw cosin , potem kąty x i y
13 kwi 21:12
Ajtek:
Dobra, to jest zadanko z podstawy, to raz, dwa nie widzę tego deltoidu. Suma tych kątów ma
180o, a nie każdy.
13 kwi 21:17
szare: Nie rozumiem, w zadaniu jest powiedziane, że to deltoid?
13 kwi 21:19
Ja: wówczas każdy ma 90 stopni
13 kwi 21:21
szare: tak, ale wtedy musiałby to być kwadrat. coś tu jest nie tak
13 kwi 21:23
Ja:
13 kwi 21:24
Ajtek:
Też mi to nie pasuje.
13 kwi 21:25
Ja: Dlaczego? Połowa deltojdu to trójkąt prostokątny o bokach 6,8 10
13 kwi 21:26
Ja: deltoidu ups
13 kwi 21:40
Ajtek:
Dobra, wszystko jasne. Zaćmiło mnie. Podziękował!
13 kwi 21:44
Ja: Pozdrawiam , kazdemu sie zdarza mnie również.
13 kwi 21:46