Czy w tym zadaniu dodatkowo trzeba określić dziedzinę i narysować parabolę?
Ruuuda: Pomocy!
Rozwiąż:
a) 9x2−3x<0
b) −x2+3x+4≥0
c) x2−3x+5>0
d) x(14+x)>−49
e) 2x2−10=0
f) x3−5x2−4x+20=0
g) |4−2x|=12
h) |5−x|>10
i) (2x−3)2=(2x−3)(2x+3)
13 kwi 20:06
5-latek: dziedzina wielomianow jest zbior liczb ℛ
13 kwi 20:09
5-latek: A jakiej oczekujesz pomocy ?
13 kwi 20:11
Metis: Poczytaj temat w podręczniku, zobacz co piszą na ten temat...
13 kwi 20:12
Ruuuda: To forum zeszło na psy...
13 kwi 20:34
Ruuuda: Oczekiwałam, że ktoś rozwiąże mi chociaż po 1 zadaniu z każdego rodzaju, nie mówię o całości..
Ale ok, taka pomoc jaką otrzymałam, lepiej zostawić bez komentarza.
13 kwi 20:36
PW: Psy są już śmiertelnie znużone rozwiązywaniem banalnych równań i nierówności kwadratowych, bo
leniom się nie chce.
Hau.
14 kwi 15:42