Funkcja wykładnicza 3^-x - 3
Tajemniczy: Prosiłbym o rozwiązanie tego przykładu, bo nigdzie na internecie nie moge znaleźć wytłumaczenia
czegoś podobnego i nie wiem jak rozwiązać

Funkcja wykładnicza:
y = 3
−x − 3
Dzięki
13 kwi 19:29
Tadeusz:
a co masz do zrobienia
13 kwi 19:32
Tajemniczy: Narysowac wykres funkcji
13 kwi 19:33
Tadeusz:
zauważ, że
A takich przykładów masz multum
13 kwi 19:43
5-latek: Lub narysowaxc wykres y=3x odbic go symetrycznie względem osi OY i przesunac o 3
jednostki w dol
13 kwi 19:55
5-latek:

Wykres y=3
−x−3
13 kwi 20:12
Tajemniczy: Dzieki
13 kwi 20:43