prawdopodobieństwo
Wiktoria: Witam, czy mógłby mi ktoś pomóc jak zrobić to zadanie ?

Jakie jest prawdopodobieńśtwo że w czterokrotnym rzucie symetryczną kostką suma wyników będzie
podzielna przez 5
Mam już że Ω=6
4
I że ta suma S = {5, 15, 20 }
Ale całkowicie nie wiem jak bez tabelki to zrobić, a ona jest troszkę za duża do narysowania

Pomożecie ?
13 kwi 19:17
Wiktoria: Czy wynik to będzie 43/648 ?
13 kwi 19:30
Wiktoria: ktoś coś ?, bardzo proszę o pomoc jutro mam sprawdzian
13 kwi 19:41
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: S= {5,10,15,20}
Ale cały problem polega na określeniu mocy zdarzenia.
13 kwi 21:57