matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
a.:
Jak to obliczyć by wyszło 4 + 2
√
3
3 +
√
3
(
)
2
√
3
z góry dzięki
13 kwi 17:24
Aszan:
3+
√
3
3+
√
3
9+6
√
3
+3
3(3+2
√
3
+ 1)
(
) * (
) =
=
= 4+2
√
3
√
3
√
3
3
3
13 kwi 17:30