matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwe
halo dzwonie do Ciebie:
x−3
Wyznacz maksymalne przedziały monotoniczności funkcji f(x)=
(x+7)
2
−x
2
+6x+91
f'(x) =
(x+7)
4
f'(x) = 0
−x
2
+6x+91
= 0 , x≠−7
(x+7)
4
(x+7)(x−13) = 0 x=13 f'(x)≥0
−x
2
+6x+91
≥ 0
(x+7)
4
(−x
2
+6x+91)(x+7)
4
≥ 0 x∊<13, +
∞
) f'(x) ≤ 0 x∊ (−
∞
,13> tak?
13 kwi 17:21
daras:
a skąd znasz do mnie numer ?
13 kwi 17:24
halo dzwonie do Ciebie:
hyhy
magia
13 kwi 17:31
halo dzwonie do Ciebie:
?
13 kwi 18:11
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick