matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trojkata abc gdzie |AB|=2
kosa122ac2:
oblicz pole trojkata abc gdzie |AB|=2 |BC|=4
√
3
a kat |CBA| =60stopni
13 kwi 16:41
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
znajdz odpowiedni wzor
13 kwi 16:45
J:
1
√
3
P =
*2*4
√
3
*
2
2
13 kwi 16:45
Janek191:
P = 0,5*2*4
√
3
*sin 60
o
= 4p{3]*0,5
√
3
= 6
13 kwi 16:46