matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qwerty
pudelko czekoladek :
W trójkącie prostokątnym ABC , w którym ∡BAC = 90∘ i ∡ABC = 30∘ , wybrano na przyprostokątnej AB punkt D tak, że ∡ADC = 45∘ . Oblicz stosunek długości odcinków CB i CD .
13 kwi 16:31
===:
|AC|
=sin30
o
|BC|
|AC|
=sin45
o
|CD|
|BC
=...
|CD|
13 kwi 17:54