matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sfera punkt środkowy
heeeey:
jakie są współrzędne punktu środkowego i długość promienia tej sfery? x
2
+y
2
+z
2
−4z=5
13 kwi 16:30
J:
x
2
+ y
2
+(z−2)
2
− 4 = 5 S(0,0,2) r = 3
13 kwi 16:33
heeeey:
dziękuję
13 kwi 16:44