matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać takie nierówności?
pomocy. :
Rozwiąż nierówność a) x2 ≤ x b) −x2 + 7x − 10 < 0 c) (x +1)2 ≤ 0 d) x3 + x2 − 7x − 7 = 0 e) 4x4 − 16x2 = 0
13 kwi 16:08
J:
gdzie problem ?
13 kwi 16:11
J:
c) (x+1)
2
≤ 0 ⇔ x + 1 = 0 ⇔ x = − 1
13 kwi 16:13