O trapezie i rombie.
Mathematic: 1.Jedna z przekątnych rombu jest 2 razy większa od 2. Obwód równa się 24pierwiastki z 5. Oblicz
Pole rombu.
2. Przekątne trapezu prostokątnego ABCD przecinają się w punkcie O kąt ABC=BCD=90stopni
Długość AB ma 16cm BC ma 12cm CD ma 12cm . Oblicz Pole i Obwód ABO.
Proszę o pomoc jutro mam sprawdzian a jak patrze na zadania tego typu to od razu odechciewa mi
się w ogóle to ćwiczyć....
13 kwi 15:54
J:
| | 1 | |
x2 + (2x)2 = (6√5)2 ... i oblicz x ... potem: P = |
| 2x*4x |
| | 2 | |
13 kwi 16:11
Mathematic: Ok te 1 już rozumiem dzięki ale te 2 ?
13 kwi 16:37