help
Bale: jedna z przyprostokątnych trojkąta prostokątnego ma długość o 1 większą niż druga , a jeden z
kątów ostrych ma miare α taką , że tgα= 53. Przeciwprostokątna ma długość ?
13 kwi 15:49
Ajtek:
Wylicz x, następnie z Pitagorasa przeciwprostokątną.
13 kwi 15:53
J:
| x+1 | | 5 | |
| = |
| ... potem tw. Pitagorasa |
| x | | 3 | |
13 kwi 15:53
Bale: ok dziena
13 kwi 15:54
Kejt:
5x = 3x + 1
x = ...
potem pitagoras.
13 kwi 15:55
Kejt: Nieważne, nieprzytomna jestem...
13 kwi 15:56
5-latek: Nieprzytomna i zakochana
13 kwi 17:04
Kejt: 5−latek, oczywiście, zawsze, w matematyce
13 kwi 17:14
5-latek: Witaj
Kejt 
No już nie bądź taka skromnna
13 kwi 17:16