matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaz ,że
Kinga:
Wykaż, że dla dowolnej liczby n>0 i n≠1 log
n
(n+1)*log
n
+
1
(n+2)*log
n
+
2
(n+3)*log
n
+
3
n=1
13 kwi 07:56
J:
skorzystamy z tego: log
a
b*log
b
c*log
c
d = log
a
d zatem nasza lewa srona, to : log
n
n = 1
13 kwi 08:44