matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma
Pati :
Oblicz sumę (2+
√
2
) + (1+
√
2
)+ (1+
√
2
/2)+.... Zakoduj trzy początkowe cyfry po przecinku rozwinięca dziesiętnego otrzymanego wyniku
13 kwi 07:47
Bogdan:
q = ...
a
1
S =
= ...
1 − q
13 kwi 11:13