matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wieloman
kinga:
Wielomian w(x) =x
3
+2mx
2
−5x +6 jest podzielny przez dwumian x+2 dla A. m= −2 B. m=−1/2 C. m=−1 D. m=−3
13 kwi 07:29
J:
W(−2) = 0 ... i oblicz: m
13 kwi 07:32