7 | ||
równa 28 oraz suma ich odwrotności jest równa | ![]() | |
16 |
1 | 1 | 1 | 7 | ||||
+ | + | = | |||||
a1 | a2 | a3 | 16 |
1 | 1 | 1 | 7 | ||||
+ | + | = | /*a1q2 | ||||
a1 | a1q | a1q2 | 16 |
7 | ||
q2 + q + 1 = | a1q2 | |
16 |
28 | ||||||||
a1 = | ||||||||
|
8 | ||
a1 = | ||
q |
8 | |
+ 8 + 8q = 28 /*q | |
q |
5 + 3 | ||
q1 = | = 2 ⇒ a1 = 4 | |
4 |
5 − 3 | 1 | |||
q2 = | = | ⇒ a1 = 16 | ||
4 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |