POMOCY
kasia: suma odwrotności pierwastków równania √10x2 +√2x− √5 = 0 jest równa
13 kwi 00:52
Eta:
Δ=.... >0
| 1 | | 1 | | x1+x2 | | | | −b | | √2 | | √10 | |
| + |
| = |
| = |
| = |
| = |
| = |
| |
| x1 | | x2 | | x1*x2 | | | | c | | √5 | | 5 | |
13 kwi 01:13
PW: No to się zdecyduj, czy ma być
√10x2 + √2x − √5 = 0,
czy
√10x2 + √2x − √5 = 0,
bo w innym miejscu podałaś tę drugą wersję.
13 kwi 01:16
Eta:
13 kwi 01:17
pigor: ..., jeśli równanie ma postać :
| | 1 | | 1 | | x1+x2 | |
√10x2+√2x−√5=0 ⇒ |
| + |
| = |
| = |
| | x1 | | x2 | | x1x2 | |
| | −b | | a | | −b | | −√2 | | 1 | |
= |
| * |
| = |
| = |
| = |
| √10 i tyle . ...  |
| | a | | c | | c | | −√5 | | 5 | |
13 kwi 01:17
Eta:
Ano tyle samo
13 kwi 01:19
kyrtap: Eta tyle samo, niestety matematyki nie oszukasz ^^
13 kwi 01:21
Eta:
Coś Ty?
13 kwi 01:22
kyrtap: nom
13 kwi 01:22
kyrtap: wiem że już majaczę musisz mnie zrozumieć
13 kwi 01:23
Eta:
Dobrej nocki ......
13 kwi 01:24
kyrtap:
13 kwi 01:25