matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblcz
kasia:
log
7
−3 log
7
0,(3)
=
log
7
2 −log
7
6
9
a−4 b= −4 c=
243
2
d=
2
13 kwi 00:22
Kejt:
podpowiedzi:
1
0.(3) =
3
b
log
a
b − log
a
c = log
a
c
log
c
b
log
a
b =
log
c
a
13 kwi 00:24
R:
W mianowniku jest log
7
(2/6) czyli log
7
(0,(
13 kwi 00:24
kasia:
mało być log
7
3 −3 log
7
0,(3)
13 kwi 00:33
Kejt:
Domyśliłam się, podpowiedzi aktualne.
13 kwi 00:34