matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
eee
eee:
e
3lnIxI
======
12 kwi 23:07
eee:
wiem że e
lnx
się znoszą ale ale co z trójką ?
12 kwi 23:12
Kejt:
jeśli e
ln x
= x alog
b
c = log
b
c
b
e
3ln x
= e
ln x
3
= x
3
12 kwi 23:13
Kejt:
poprawka: log
b
c
a
12 kwi 23:14
eee:
dzięki
12 kwi 23:15