ania: 7x+6y+7z=100
x-2y+z=0
3x+y-2z=0
Czy ktoś mi pomoże, albo chociaż poinstruuje jak zacząć,...
23 paź 18:46
ania: Układ z trzema niewiadomymi
23 paź 18:46
ania: up może chociaż początek jak rozpisać ?
23 paź 19:33
ania: prosze...
23 paź 19:50
fdsfsdfd: wez sobie z 2 wyznacz X czyli x=2y-z
i to wlasnie x podstaw do pozostalych rownań i wtedy otrzymasz uklad z dwiema
niewiadomymi takze chyba bedziesz wiedziala jak to rozwiazac czyli musisz rozwiazac
oczywiscie w klamerce uklad
7(2y-z)+6y+7z=100
3(2y-z)+y-2z=0
wyznaczasz z i y a na koncu x i chyba powinno byc dobrze
23 paź 20:00
fdsfsdfd: chyba powinno Tobie wyjsc y=5 z=7 x=3
23 paź 20:05
Felicita: ULGA− Hello, are you from Poland?
I'm from England and I've Problems with equations.
Can anybody help me? That's a big emergency.
I think you can't understand me but then you have to use your dictionary.
I'm in the seventh grade and on Thursday we're going to write the last class test.
It's very important that I get a good mark because I'm not so good in Maths.
Please help me...
29 cze 17:22
Janek191:
I 7 6 7 I
W = I 1 −2 1 I = 28 + 18 + 7 + 42 − 7 + 12 = 100
I 3 1 − 2 I
I 100 6 7 I
W
x = I 0 − 2 1 I = 400 − 100 = 300
I 0 1 − 2 I
I 7 100 7 I
W
y = I 1 0 1 I = 300 + 200 = 500
I 3 0 −2 I
I 7 6 100 I
W
z = I 1 − 2 0 I = 100 + 600 = 700
I 3 1 0 I
zatem
29 cze 18:41
Mila:
Witaj Janku, co pisze Felicita? Układ równań jest z 2008 roku.
29 cze 22:08
Mila: Felicity
equations?
29 cze 23:40