matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz a_2
irek:
a
3
=13, a
5
=39 to wyrazy ciągu arytmetycznego. Oblicz a
1
12 kwi 21:08
asd:
an = a1 + n−1(r) podstaw do wzoru i masz uklad rownan
12 kwi 21:12
Eta:
a
5
−a
3
r=
= 13
5−3
a
1
=a
3
−2r=...
12 kwi 21:22