oblicz
natalka: Okrag (x−3)2+(y−2)2=25 przecina os OX w punktach P i Q. Oblicz |PQ|
12 kwi 20:56
5-latek: jednego zadania nie skonczylas a zabierasz się za następne

Co zaproponujesz ?
12 kwi 20:59
Marek216: Podstaw sobie liczby pod x i y żeby otrzymać punkty przecięcia, możliwe że graficznie da się to
zobaczyć (ale nie chce mi się sprawdzać) i później wzór z tablic na odległość IPQI
12 kwi 21:19
Marek216: Przecięcie z osią OX czyli y =0
x2−6x+9+4=25 − równanie kwadratowe otrzymasz 2 rozwiązania czyli punkty PiQ dla których y =0
12 kwi 21:21
5-latek:
12 kwi 21:22
Marek216: 5−latek, że ci się chce rysować
12 kwi 21:24
Marek216: Przepraszam za mówienie na "TY" pewnie Pan jest sporo starszy ode mnie teraz dopiero przyszło
mi to do głowy.
12 kwi 21:25
Ajtek:
Marek216, na forum wszyscy piszemy sobie po niku, nie używamy zwrotów Pani/Pan. Zazwyczaj
tak jest.
12 kwi 21:27
5-latek: Czesc

Lubie sobie trochę porysować . Ale teraz będzie mniej rysowania bo kombinatoryka na tapecie
12 kwi 21:27
Ajtek:
5−latek jak kombinatoryka to drzewka będziesz rysował

.
12 kwi 21:28
5-latek: Witam
Ajtek
12 kwi 21:28
5-latek: Może się obejdzie bez krzakow
12 kwi 21:29
Ajtek:
Witaj 5−latek, a my się rano nie witaliśmy?
12 kwi 21:29
5-latek: To nie szkodzi
Teraz jednak się z Wami pożegnam bo jutro rano do pracy.
Dobranoc
12 kwi 21:31
Ajtek:
Spokojnej życzę

.
12 kwi 21:32
Marek216: Dobranoc
12 kwi 21:33