Stereo
Polityk: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym jedna z krawędzi bocznych jest prostopadła do podstawy a
jego najdłuższa krawędź boczna jest nachylona do podstawy pod kątem o mierze 30. Pole
przekroju tego ostrosłupa płaszczyzną przechodzącą przez najkrótszą i najdłuższą krawędź
boczną jest równe 32√3. Oblicz objętość tego ostrosłupa.
12 kwi 20:38
Polityk : Ktoś coś?
12 kwi 22:32
dero2005:

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
h =
d =
13 kwi 08:00
Polityk: Wychodzi mi że d=4√3 h=4 a =2√6 V=32, a w odpowiedziach jest 256...
13 kwi 18:42
dero2005:
przelicz jeszcze raz a wyjdzie Ci dobrze

d = 8
√3
h = 8
a = 4
√6
14 kwi 08:05