matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jjjn
Dominika :
Wykaż, że pod pierwiastkiem 7+4
√
3
= 2+
√
3
12 kwi 20:26
Kacper:
Podnieś do kwadratu i dostaniesz 0=0, co przy przekształceniu równoważnym kończy dowód
12 kwi 20:27
Janek191:
√
7 + 4
√
3
=
√
(2 +
√
3
)
2
= 2 +
√
3
12 kwi 20:28