matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
via:
Szereg o geometryczny o początkowych wyrazach 1, 2x, 4x
2
, 8x
3
jest zbieżny dla: a. x= 1−
√
3
b. x=
√
2
−2 c. x=
√
3
−
√
5
d. x=
√
5
−
√
7
12 kwi 20:25
Eta:
|q|<1 ⇒ |2x|<1 ⇒ x∊(−0,5; 0,5) odp D)
12 kwi 22:03