matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozłóż wielomian na czynniki. Prosze o pomoc
HELP:
1.w(x)=−
1
4
x
4
−2x
3
−4x
2
2.w(x)= 3x
4
−2x
3
−
1
3
x
2
1 gru 18:02
leniwiec:
1
1.w(x)= −
x
4
−2x
3
−4x
2
4
1
−
x
2
(x
2
−16)−2x
3
4
1
(−
x
2
−2x
3
)(x
2
−16)
4
1
−
x
2
(1−8x)(x−4)(x+4)
4
to jest tylko taka moja sugestia,nic pewnego... bo próbowałam też w ten sposób:
1
1.w(x)= −
x
4
−2x
3
−4x
2
4
1
(−
x
4
−2x
2
)(x−2)
4
ale to raczej nie wyjadzie to samo
1 gru 18:35
HELP:
dzieki
2 gru 19:37
HELP:
dzieki
2 gru 19:37