matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funcje
BBy:
x−3
funkcja f określona jest wzorem f(x)=
, gdzie x∊R−{−2}.
x+2
wykaż, że jeśli f(a)=f(2a−1), to a=1
12 kwi 19:23
Kacper:
W czym problem?
12 kwi 19:23
BBy:
nie rozumiem co mam zrobić, co ma funkcja f(x) do funkcji f(a)?
12 kwi 19:31