matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jesli
asia:
jesli 2a+5b/5a+2b=2 to a/b jest równe / − znak kreski ułamkoiwej
12 kwi 19:16
asia:
12 kwi 19:18
Eta:
2a+5b
=2 ⇒ 2a+5b=10a+4b ⇒ b=8a
5a+2b
a
1
to
=
b
8
12 kwi 19:28