x2+3x−4 | x2+2x+1 | x2+8x+16 | |||
* | / | ||||
x−3 | x2−1 | x2−5x+6 |
x2+3x−4 | x2+2x+1 | x2+8x+16 | ||||
[ | * | ] : [ | ]= | |||
x−3 | x2−1 | x2−5x+6 |
x2+3x−4 | (x+1)2 | x2−5x+6 | ||||
=[ | * | ]*[ | ]= | |||
x−3 | (x−1)(x+1) | x2+8x+16 |
(x2+3x−4)(x+1) | (x−3)(x−2) | |||
= | * | = | ||
(x−3)(x−1) | x2+8x+16 |
(x+4)(x−1)(x+1) | (x−3)(x−2) | |||
= | * | = | ||
(x−3)(x−1) | (x+4)2 |
(x+1)(x−2) | x2−x−2 | |||
= | = | |||
x+4 | x+4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |