matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
reyg:
4
1
stożek wpisany w kulę. V
k
=
πR
3
, a V
s
=
πr
2
*H. Jak wyznaczyć objętość stożka jako
3
3
funkcję R kuli? :C
1
dochodzę do postaci V=
πr
2
*(
√
R
2
−r
2
+R) nie wiem jak zastąpić jeszcze r...
3
12 kwi 18:28