TW. o cieciwach
hs:

Oblicz promień okręgu oraz pole trójkąta ABC. Długości to odpowiednio od lewej : 4, 2, 3, 6.
Punkt O jest zaznaczony.
12 kwi 17:56
hs: @a
12 kwi 18:06
hs: Δ
12 kwi 18:13
hs: Δ
12 kwi 18:16
hs: Δ
12 kwi 18:39
hs: pomocy
12 kwi 18:47
hs: ΔΔΔ
12 kwi 19:00
hs: ΔΔΔΔΔΔπππ
12 kwi 19:21
Kacper:
Wiesz z jakiego twierdzenia korzystać to korzystaj
12 kwi 19:23
hs: Ale nie mam pojęcia jak w tym przypadku równanie ułożyć.
12 kwi 19:29
hs: ΔΔΔ
12 kwi 19:53
Kacper:
Wskazówka. Wykorzystaj podobieństwo dwóch trójkątów, które tam widzisz.
12 kwi 19:56
hs: Czuli 46=2x=3y ?
12 kwi 20:19
hs: Gdzie x = |PB| y = |PC| ?
12 kwi 20:19
hs: POMOCY
12 kwi 21:30