matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie cos^2 x+p {2} sin x -1,5=0
Sandra:
rozwiąż równanie cos
2
x+
√
2
sin x −1,5=0 zamieniłam cos
2
x na 1− sin
2
x (z 1 tryg) i sinx=t
√
2
Δ=0 i miejsce zerowe to −
2
√
2
i co teraz? sinx= −
i szukam na wykresie sinusoidy? O.o
2
12 kwi 15:39