#pliss :D
Bale: 1.
Wyrażenie |6+3√5| − |6−3√5| ma wartość ?
2.
Niech A=<4;6> i B=(6;8>. Liczba 6 nie nalezy do zbioru :
A. A∪B
B. A\B
C. A
D. A∩B
12 kwi 14:44
Janek191:
a) = 6 + 3√5 − ( 3√5 − 6) = 12
12 kwi 14:47
5-latek: |6−3√5|= 3√5−6 dlaczego ?
Co mowi defincja wartości bezwzględnej ?
12 kwi 14:49
J:
1) = 12
12 kwi 14:49
wacek:
2/ D
12 kwi 14:50
Benny: 2)
A∪B=<4;8>
A/B=A
A∩B=∅
12 kwi 14:50
Metis: Okres z zadaniami z ABCD rozpoczęty
12 kwi 14:52
Bale: 1. = 6+3
√5 − 6+3
√5 = 6
√5 
?
12 kwi 14:52
J:
nie kumasz .. I6 − 3√5I = 3√5 − 6
12 kwi 14:54
Benny: Drugą wartość bezwzględna musisz opuścić ze zmiana znaku, ponieważ liczba jest ujemna.
12 kwi 14:55