zadania
sildy: Proszę o podanie jakichś zadanek poziom rozszerzony z matematyki
12 kwi 13:19
PW: Zadanie najtrudniejsze: kup sobie chociaż jeden zbiór zadań, nie zwalaj własnych kłopotów na
cudze barki.
12 kwi 13:21
5-latek: To proszse bardzo
Rozwiaz nierownosc
logx(x3+1)logx+1 x>2
12 kwi 13:26
5-latek: Rozwiz nierownosc
√1−x≤4√5+x
dany jest układ rownan z dwiema niewiadomymi x i y
{bx−y=ac2
{(b−6)x+2by=c+1
Podaj takie wartości a przy których dla każdego b istnieje takie c ze układ ma przynajmniej
jedno rozwiązanie .
12 kwi 13:35
sildy: W tej pierwszej nierówności to x∊(2 , +
∞)
12 kwi 19:32
sildy: Ta druga nierówność to x∊(−1 , 1)
12 kwi 19:37
sildy: Ostatnie jest dla mnie za trudne
12 kwi 19:39
5-latek: 
Rozpatrzyles oczywiście dwa przypadki dla podstawy x∊(0,1) i x∊(1,
∞)
12 kwi 19:41
Baśka: | | a | | 1 | | 1 | |
Wyznacz parametr a, jeśli wiadomo, że lim ( |
| − |
| )= |
| Pomożecie? |
| | 1−x | | x2−1 | | 4 | |
x−>1
12 kwi 19:47
5-latek: w drugim ma być przedzial obustronnie domknięty
12 kwi 19:47
5-latek: Zadanie nr 3 .
Policz wyznacznik W i Wx
Potem kiedy układ ma jedno rozwiaaznie ? Kiedy ma nieskończenie wiele rozwiazan ?
Licz wyznaczniki
12 kwi 19:52
sildy: Nie może być podstawą x (0,1) co wynika z założeń 😆
12 kwi 19:57
5-latek: Z zalozen wynika ze podstawa ma być >0 i ≠1
I dla postawy (0,1) zmienia się zwrot nierownosci
masz w podstawie x i nie wiesz jaki on jest czy x∊(0,1) czy x>1 Musisz dlatego rozpatrzyć
dwa przypadki
12 kwi 20:01