Odwrotność liczby:
Lilliana: Liczbą odwrotną do √2√2√2 jest
a) 2 −78
b) 2 87
c) 2 −87
d) 2 78
12 kwi 13:05
Janek191:
a = (
√2}
3 = 2
√2
więc
===
Coś pewnie źle przepisane
12 kwi 13:08
5-latek: A może kolezanka na początek zapozna się z definicja liczby odwrotnej .
Co to jest liczba odwortna
poza tym √2= 21/2 wiemy tez co robimy z wykładnikami jak mamy jednakowe podstawy wiec w
czym problem ?
TO sa podstawowe wiadomości które powinie posiadac uczen liceum
12 kwi 13:10
Janek191:
Może
a = √2√2√2 ?
12 kwi 13:12
dero2005:
zakładając, że jest tak jak napisał @Janek191 to a)2−78
12 kwi 13:59