Równanie kwadratowe
Nowicjuusz: Liczba miejsc zerowych funkcji f(x)= −(x−4)
2 −3 to:
A.0
B.1
C.2
D.3
Pomoże ktoś
12 kwi 13:04
J:
odp A
12 kwi 13:09
5-latek: jeśli nie potrafisz od razu odczyatc z tego wzoru miejsca zerowego to doprowadz ta postac do
postaci ogolne y=ax2+bx+c i wyznacz miejsca zerowe
12 kwi 13:21
J:
nie trzeba

0 = −(x
2−4)
2 − 3 ⇔ −(x−4)
2 = 3 ⇔ (x−4)
2 = −3 ...sprzeczność
12 kwi 13:23
Nowicjuusz: Wielkie dzięki
12 kwi 14:58
wacek:
12 kwi 15:01
5-latek: J 
Ja wiem ze nie trzeba . Tylko jeśli się nie wie co to jest postac kanoniczna funkcji i jak
odczytac wierzchołek funkcji oraz to ze nie chce się rysować wykresow funkcji to niech liczy
.
Przynajmnie nabierze sprawności rachunkowej
12 kwi 15:10