matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GEOMETRIA
madzik:
Odcinki AB, CD i EF w równoległoboku ABCDsa parami równoległe oraz AB=3EF. Punkty E i F leżą odpowiednio na bokach AC i BC tej figury, Wiedząc, że P
ABFE
=4, P
DCFE
=12, oblicz pole równolegoboku ABCD.
12 kwi 12:52