ostrosłup prawidłowy czworokątny
Ggg: Ściana boczna ostrosłupa prawidłowego czworokątnego jest nachylona do płaszczyzny jego podstawy
pod kątem 45 stopni. Objętość jest równa 343/6. Wyznacz pole całkowite ostrosłupa.
12 kwi 12:11
dero2005:

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
a = 7
P
c = a
2 + 2a*h
s =
12 kwi 12:31
Ggg: Właśnie z tym miałem problem, skąd to a=7? Jak to zostało wyliczone?
12 kwi 12:44
Ggg: | | 7√2 | |
chyba hs powinno = |
| ? |
| | 2 | |
12 kwi 13:04
dero2005:
a
3 = 343
a =
3√343 = 7
12 kwi 13:47
Gapa: tak też liczyłem. Dzięki za naprowadzenie.
12 kwi 14:11