ciąg
Playa:

Na rysunku przedstawiono punkty należące do wykresu ciągu arytmetycznego (a
n). Podaj wzór
ogólny ciągu.
1 gru 17:10
BiebrzaFun :
a
3=3
| | 3−1 | |
a5=−1⇒a4= |
| =1⇒a4−a3=r=−2 |
| | 2 | |
a
1+2r=3
a
1=7
a
n=7−2(n−1)
1 gru 17:30
BiebrzaFun : a
7=1
a
2=2
1=a
1+6r/−1
2=a
1+r
−1=−a
1−6r
1=−5r
r=−1/5
2=a
1−1/5
1 gru 17:39
lol: zle to zrobiliscie frajerzy bo w odpowiedziach jest inaczej
23 kwi 18:07
Acheron.: Żałosny dzieciaku, jeżeli nie umiesz wymnożyć przez nawias to sam jesteś "frajerem"...
7 kwi 17:38