zadanie z rozwiązywania nierówności i funkcji
Pedro: witam. Jak rozwiązać te zadania
zad.1
Wskaż argument, dla którego funkcja f(x)=x2−4x przyjmuje w przedziale −4,1 wartość najmnejszą
A .x=−2 B. x=0 C.x=1 D.x=−4
zad.2
Wskaż zbiór rozwiązań nierówności (x−1)2<4
A.(−∞,5) B.(−∞,3) C.(−1,3) D.(0,3)
12 kwi 10:31
MathGym:
Zad.1 Policz
f(−4)=
f(1)=
f(−2)=
f(0)=
i masz gotowe odp. C
Zad. 2 wykonaj następujące kroki:
a. wzór skróconego mnożenia
b. z Δ rozwiąż nierówność
c. zaznacz na osi
d. odczytaj rozwiązanie
odp. C
12 kwi 12:25
Pedro: właśnie liczę i gdzieś się mylę bo wychodzi mi zły wynik
12 kwi 17:31
Pedro: Rozwiąże mi to ktoś ?
12 kwi 18:44