matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie umiem
gość premium:
1
Uprość wyrażenie: (x
−
2
+x
−
1
)(1+x)
−
1
. Dodam że powinno wyjść
.
x
2
11 kwi 23:51
Qulka:
1
1
1
1
x
1
1+x
1
1
(
+
)
=(
+
)
=
•
=
x
2
x
x+1
x
2
x
2
x+1
x
2
x+1
x
2
11 kwi 23:53
gość premium:
Dzięki
Już wiem co robiłem źle
12 kwi 00:00