matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgowanie
pustka:
Jak wyliczyć a: 2a
2
*3a=343
11 kwi 23:34
PW:
To nietrudne, 343 = 7
3
.
11 kwi 23:42
pustka:
jakoś mam pustkę
11 kwi 23:47
dobrze?:
6a
3
=7
3
7
3
a
3
=
3
√
6
3
a
3
={U{ 7 } {
3
√
6
}}
3
11 kwi 23:53
dobrze?:
7
a=
3
√
6
11 kwi 23:54