rownanie
eweluina: Oblicz niewiadome
√(10−x)2+(4−y)2=6
11 kwi 21:50
5-latek: podnosimy do potęgi drugiej i mamy
(10−x)2 +(4−y)2=36
Może zadanie a nie własne przemyślenia
11 kwi 21:52
52: √36=6
(10−x)2+(4−y)2=36
Np.x=4 y=0
11 kwi 21:53
5-latek: jak się namysli to wtedy się odpowie
11 kwi 21:54
52: źle...
x=4 y=4
11 kwi 21:54
eweluina: To jest czesc zadania z geometri analitycznej
11 kwi 21:56
5-latek: Dobra zaraz zadzwonię do Krzysztofa Jackowskiego tego jasnowidza i zapytam go jaka jest
dokladna tresc zadania od eweluni
11 kwi 21:58
52: Podziwiam tych wszystkich, którzy pomagają tu na forum...
Jaką to trzeba mieć cierpliwość to ja chyba nigdy nie pojmę
11 kwi 21:59
Kejt: Eweuino jeśli oczekujesz od nas pomocy, bądź łaskawa wrzucić chociaż pełną treść
zadania, nie będziemy się domyślać, ani zgadywać...
11 kwi 22:02